Wat kan jij doen als vrijwilliger

Een vluchteling die hier aankomt, heeft vaak een lange en moeilijke reis achter de rug. Maar dan begint de zoektocht naar een veilig thuis en een leven in Nederland. Alles is onbekend en een vluchteling kan de weg naar een zelfstandig bestaan niet alleen afleggen. Iemand moet met hem of haar meelopen, om te vertalen, toe te lichten, uit te leggen en vooral: te luisteren. Loop jij met de vluchteling mee?

Ontdek meer

Op weg met een vluchteling

Je kunt ook op andere manieren helpen

Hulp bij administratie

Help kinderen die gevlucht zijn

Wil jij je specifiek inzetten voor kinderen en jongeren? Ontdek hoe jij kinderen die gevlucht zijn even kunt laten ontsnappen aan hun zorgen.

Lees meer
Hulp bij administratie

Hulp bij administratie

Ben jij een administratieve duizendpoot? Dan kun je bij ons zo aan de slag! Als vrijwilliger help je VluchtelingenWerk met het bijhouden en invoeren van digitale dossiers in ons vluchtelingenvolgsysteem (VVS)

Hulp als ambassadeur

Hulp als ambassadeur

Ambassadeurs gezocht! Als VluchtelingenWerk laten we graag zien wat onze rol is in de Nederlandse samenleving. Hoe we de verschillende vluchtelingengroepen helpen van aankomst naar toekomst.

Alle hulp is welkom

Overige hulp

Ieder talent is welkom bij VluchtelingenWerk. Dus heb je specifieke ervaring of kennis die je wil inzetten? Vind je het leuk om te helpen bij allerlei activiteiten op één van de locaties?

Interesse?

Heb je interesse, past één van deze rollen bij jou en ben je enthousiast om onze vluchtelingen te helpen? Meld je dan nu aan! Dan nemen we zo snel mogelijk contact op en kijken we samen welke mogelijkheden bij jou aansluiten.

Meld je aan